Autoruit vervangen of repareren bij Autoruit Express

Een autoruit vervangen of repareren is van groot belang wanneer u schade heeft, aangezien dat ervoor zorgt dat de kwaliteit van uw ruit hersteld kan worden. Dit draagt bij aan de veiligheid in de auto, maar het zorgt er daarnaast ook voor dat de schade zich in ieder geval niet verder uit zal breiden. De keuze tussen een autoruit vervangen of repareren hangt af van een aantal verschillende factoren, maar er valt wel een algemeen onderscheid aan te geven, wat we hieronder zullen doen.

Sterretje repareren

Of we een autoruit vervangen of repareren hangt vooral af van de schade die u heeft opgelopen. Indien u een steen op de ruit heeft gekregen (of een ander voorwerp) is de kans groot dat er een ster is ontstaan. U kunt dit zelf bekijken door de schade van dichtbij te aanschouwen en te bepalen of het een scheur of meer een putje is. In het laatste geval is het vaak goed mogelijk om de ruit te repareren. We zullen dus een autoruit repareren of vervangen op basis van de schade die we aan uw auto vaststellen, door er goed naar te kijken.

Barst vervangen

De keuze tussen een autoruit vervangen of repareren is aan de andere kant ook niet erg moeilijk wanneer er sprake is van een barst. In dat geval is het helaas niet meer mogelijk om over te gaan tot een reparatie. Dat heeft te maken met het feit dat de scheur zich verder zal ontwikkelen. Een scheur is alleen te repareren door aan het eind een gaatje te boren, wat natuurlijk geen optie is bij een autoruit. De keuze tussen een autoruit vervangen of repareren is in dat geval dus eenvoudig, al hoeft dat niet te betekenen dat er kosten aan verbonden zullen zijn.